​​​✓​ DANSEUNDERVISNING & YOGA FOR ALLE ALDRE

​​​​ DYGTIGE DANSEUNDERVISERE & YOGAINSTRUKTØRER

​​ FORÆLDRENE FORKÆLES, MENS BØRNENE DANSER

​Tid til dig selv?​

Yoga- og velvære-holdene har fundet vej ind i Hørning Huset

Her finder du:

- Dance Yoga & barre - klik her

- Spirituel Yoga & Afspænding - klik her

spirituel yoga med krop, sind & ånd:

Annette Hørning - danse- & yogalærer: "Yoga hos mig er en lille smule anderledes end ved andre yogasteder. Jeg har trænet dans og yoga i mange år, men jeg holder mig ikke til én yogagenre og stil. Jeg kender mine øvelser, der er fra Hatha-, Yin- og Vinyasa-yogaen, men bruger min intuition, når jeg starter mine yogalektioner med eleverne.

Jeg kalder det spirituel yoga, da jeg mærker, hvad der kan være brug for i rummet og jeg italesætter det i undervisningen og ikke mindst i mine guidede meditationer, som vi altid afslapper til og afslutter med.

Yoga generelt handler om at blive smidig, stærk og opmærksom på sin krop. At lære forskellige øvelser/ asanas, der kan afhjælpe skavanker og forbedre kroppen i sin helhed.

Jeg er yogalæreruddannet og bruger en spirituel vej ind i yogaen, der kombinerer yogaens egentlige formål i connection med body, mind OG soul. Ved at huske den sidste del i yogaen med soul og bruge vejrtrækningen bevidst, kan man komme dybere ind i at mærke sig selv og sine behov, genopleve glæden ved kroppen og hvad den kan samt sanse potentialerne og ikke mindst mærke lyset og livsgnisten.

"Spiritualitet, vejrtrækning og grounding er i fokus på yogaholdene

Yoga skaber flow i kroppen og med spiritualiteten som baggrundsessens i yogaundervisningen her, har man muligheden for at bryde med begrænsninger samt fastlåste, uhensigtsmæssige overbevisninger, som vi kan have som mennesker.

Det kan kun gå en vej, når man dyrker spirituel yoga, hvor din underviser har gået vejen selv. Man bliver mere smidig, powerfuld, stærkere samt gladere og tilfreds OG vi erfarer, at vi er forbundet til noget større end os selv. Dén sansning kan vi tage med videre ind i vores afspænding, velvære og hverdagsliv."

-Se holdene for 'Spirituel yoga med afspænding' her

- Se holdene med 'Dance, barre og spirituel yoga' her

Dance Yoga med barretræning

​​​Dance Yoga omhandler selvfølgelig dans og kropsbevidsthed i dette her skønne yoga-dansekoncept. Dance yoga & barretræning, hvor latin dance på begynderniveau kombineres med barretræning, vuggende hofter, rullende skuldre med lettere yoga- og strækøvelser samt afstressende, guidet meditation, er en fantastisk kombination.

Konceptet er sat sammen på en måde, hvor man kombinerer det bedste fra de 3 verdener: Elegance og kropsbevidsthed fra dans med styrke og balance fra barren samt stræk, flow, vejrtrækning, spiritualitet og velvære fra yogaen.

Kroppen bliver ikke bedre med årene, det kan vi ikke komme uden om,- så det er aldrig for sent at begynde din spirituelle rejse og stræk i yogaen, som den præsenteres med Annette Hørning som underviser, og mærkehvad det kan gøre for dig.

Spirituel Yoga og afspænding:

Trænger du mere til at være i ro og falde til ro i en sansning, at krop - sind og ånd er forbundet, så er den spirituelle yoga med afspænding måske din vej.

Vejrtrækning, stræk samt en mulighed for at være indadvendt og sanse, hvad kroppen har brug for, kan den spirituelle yoga give dig. Rolige bevægelser i flow der italesættes og introduceres siddende eller liggende i hele yogasessionen, giver kroppen mulighed for at slippe stress og blokeringer.

Alle yogasessioner afsluttes med en guidet meditation.

Voksendans - med eller uden dansepartner?
Elsker du at danse, men mangler en partner? Det er ikke noget problem på vores danseskole. Vi har Ballroom Fitness og vi har Diva Jazzballet Dans for singler eller for dig, hvor partneren ikke vil danse - masser af motion og gang i kroppen. NU også Yogahold - både med og uden dans.
Læs mere →
Events & lukkedage
Her finder du blandt andet lukkedage, danseevents, Dance camps & Tik Tok-dans.
Læs mere →
Tilmelding til dans
Alle kan være med hos Hørning Dans. Det handler om at have det sjovt, om livskvalitet og om at lære at danse. Nyt begynderhold for par i september 2022.
Læs mere →
Hyppige spørgsmål om dans
Når man starter til dans - barn eller voksen - kan der godt være flere spørgsmål, der dukker op...Sko, tøj, tilmelding, afdansningsbal m.v
Læs mere →

Af Annette Hørning: "Når jeg underviser og selv dyrker yoga, så erfarer jeg gang på gang, at yoga også handler om at finde ind i roen i sig selv og selvaccepten. Øvelserne i yoga er midlet til målet, så at sige. Og det kan også gøres med de milde øvelser uden at skulle kunne gå i spagat eller dreje benet rundt om ryggen.

At kunne møde sig selv lige der hvor man er den dag, man træner yoga og ikke sammenligne sig med de andre eller dømme sig selv for sine begrænsninger er udfordring nr. 1.,- men når vi gør det, så finder vi en ro i os selv, som vi skal lede længe efter ude i den pulserende verden. En selvaccept som vi kan nære af og dele med andre.

En en af vores største udfordringer i livet - for mange af os - er alle distraktionerne og forstyrrelserne, der forhindrer vores kreativitet i at leve, udfolde sig og blomstre.​Når det sker, så mister i den konstellation tit kontakten til os selv. Derfor har jeg erfaret, at yoga kan hjælpe og bringe en tilbage til at huske sig selv og ønsket om at have det godt.

I de mindfulde øjeblikke, som husets yogatimer tilbyder, inviteres du ind til at finde indre ro og ikke mindst et selvværd, som tit er begravet i hverdagens gøremål og pligter,- samt en kropskontakt som er så længe savnet hos mange af os. Tit handler det manglende overskud hos os mennesker om manglende fokus, kropskontakt, vejrtrækning og selvindsigt. Det tager vi os af på yogaholdene her med fokus på mindfulness, styrke, smidighed, meditation samt kropskontrol. Vi træner balance og vi træner core.

Vi bruger også yogaens øvelser til at øve os i at skabe mere helse i vores liv, vores krop og ikke mindst i vores sind. Og jeg italesætter spiritualiteten til yogaelverne fra et sted med en masse meditationserfaring og uddannelser samt erfaring fra den spirituelle platform."

"At forbinde både krop, sind og ånd er tilgangen til yoga hér.

Min tilgang til yogaen er som skrevet spirituel og deles med min passion for yogaens øvelser og hvad den kan vække og tilføre os af velvære, sundhed og ikke mindst trivsel.

​Så når man er til yoga i Hørning Huset, må man gerne sludre og føle fællesskabet i yogasalen før timens start blandt masser af lys, lamper, smukke tapeter, steming og indtryk fra rummet. Det er et lidt anderledes yogasted, hvor passion for krop, spiritualitet og kærlighed bare skinner igennem.

De elever, der kommer hér mærker, at hér er det vigtigt at føle sig velkommen og opleve velværen og blive mødt af ansigter, som vil en og som byder en ind fra hjertet. Man er en vigtig del af fællesskabet, atmosfæren og stedet, og afsættet til at få det bedre med sin krop starter måske dér.

Namaste."

- Se 'Spirituel yoga og afspænding' her

- Se 'Dance Yogaholdene' her

PRAKTISK INFO.:​

Yoga her er hovedsagligt for kvinder, men alle er selvfølgelig velkomne,- dog er der fokus på at finde vej hjem til kvindekroppen og få overskud igen via øvelser, meditation og undervisning.

Øvelserne på vores yogahold (maks 12-16 deltagere) er i den 'lettere' ende uden at man skal stå på hovedet eller skylle næse. Yogaholdet henvender sig til begyndere og let øvede deltagere samt dig, som bare trænger til mere fordybelse og forbindelse til din krop.

Alle er forskellige og alle træner yogaen præcis fra dér, man er.


​Fællesskab

Om man danser eller dyrker yoga i Hørning Huset, kommer man ind i et skønt fællesskab. Man er med på et fast træningshold hver uge, som ikke kun er effektivt og givende, men foregår i smukke omgivelser med dygtige, engagerede undervisere, som selv har livserfaring og uddannelse.

Alle yogatimer er unikke og der kan være forskel fra uge til uge både i undervisningen og hvor man er som som deltager lige den dag.

" At træne spirituel yoga kan være din vej ind i mere selvindsigt, velvære, sundhed, nydelse og ikke mindst fitness samt ro i kroppen

Yogaholdene er kurser, som man booker sig ind på. Det er ikke klippekort og man er en fast deltager på holdet. Kan man ikke komme den ene dag er der mulighed for at bytte til en anden dag i ens kursusperiode.

Yoga Retreats

Villa Hørning er perlen i Spanien, hvor der arrangeres Yoga-retreats. Villa Hørning er beliggende i Malagas bjerge 700 m. over havets overflade i et fantastisk smukt og roligt landområde med  en fantastisk udsigt til bjerge,- og kun 30 minutters kørsel til by (Malaga) og strand.

Hørning Yoga-retreats i villaen er intime, luksuøse med fokus på yoga, latin dance, mindfulness, meditation og god mad/ drikke.

Dance- & yoga retreat med Annette Hørning i den skønne Villa Hørning er udsolgt i april 2023. Skriv dig på listen om at få først besked om det næste i september 2023 på info@horningdans.dk

- Læs mere om Villa Hørning her

​Følg også Villa Hørning og Hørning Huset på instagram her - og du vil få fornemmelsen af det skønne sted, som danner rammen om de nye retreats, der afholdes i 2023

Du er også velkommen til at kontakte os via e-mail:

info@horningdans.dk

Hørning Dans v/ Annette Hørning

CVR: 29712913

Rodosvej 15, 2300 København S.

Find os på Instagram Klik her for rutevejledning

Hørning Dans v/ Annette Hørning

Hørning Dans er en gammel og kendt danseskole på Amager for både børn og voksne. Der har været danseskole i huset siden 1925.