​​​✓​ DANSEUNDERVISNING & YOGA FOR ALLE ALDRE

​​​​ DYGTIGE DANSEUNDERVISERE & YOGAINSTRUKTØRER

​​ FORÆLDRENE FORKÆLES, MENS BØRNENE DANSER

​Tid til dig selv?​ Yoga og velvære i Hørning Huset

Her finder du:

- Dance Yoga & barre - klik her

- Yoga & Afspænding - klik her

Yoga med krop, sind & ånd:

Yoga med Annette Hørning er anderledes end hos andre yogasteder. Spiritualitet og connection til både krop, sind og ånd er i fokus sammen med vejrtrækning.​

Det handler om at komme ind til sig selv, genopleve glæden ved kroppen og hvad den kan, mærke potentialerne og ikke mindst lyset og livsgnisten, der så brændende gerne vil have, at vi lever livet og ikke kun overlever det.

​Dance Yoga med lidt barretræning

​​​Yoga i Hørning Huset omhandler selvfølgelig dans og kropsbevidsthed. Derfor er yoga Dance yoga & barretræning, hvor latin dance på begynderniveau kombineres med barretræning, hofter, lettere yoga- og strækøvelser samt afstressende, guidet meditation.

Konceptet er sat sammen på en måde, hvor man kombinerer det bedste fra de 3 verdener (elegance og kropsbevidsthed fra dans med styrke og balance fra barren samt stræk, flow, vejrtrækning og velvære fra yogaen - læs meget mere her​

Kroppen bliver ikke bedre med årene, det kan vi ikke komme uden om,- så det er aldrig for sent at begynde din spirituelle rejse og stræk i yogaen, som den præsenteres i Hørning Huset, og hvad det kan gøre for dig.

​- Hold tirsdage og fredage - se her

Voksendans - med eller uden dansepartner?
Elsker du at danse, men mangler en partner? Det er ikke noget problem på vores danseskole. Vi har Ballroom Fitness og vi har Diva Jazzballet Dans for singler eller for dig, hvor partneren ikke vil danse - masser af motion og gang i kroppen. NU også Yogahold - både med og uden dans.
Læs mere →
Hyppige spørgsmål om dans
Når man starter til dans - barn eller voksen - kan der godt være flere spørgsmål, der dukker op...Sko, tøj, tilmelding, afdansningsbal m.v
Læs mere →
Tilmelding til dans
Alle kan være med hos Hørning Dans. Det handler om at have det sjovt, om livskvalitet og om at lære at danse. Nyt begynderhold for par i september 2022.
Læs mere →
Events & lukkedage
Her finder du blandt andet lukkedage, danseevents, Dance camps & Tik Tok-dans.
Læs mere →
Corona, dans og yoga
Vi passer på hinanden her på danseskolen
Læs mere →

Af Annette Hørning: "Når jeg underviser og selv dyrker yoga, så erfarer jeg gang på gang, at yoga også handler om at finde ind i roen i sig selv og selvaccepten. Øvelserne i yoga er midlet til målet, så at sige.

At kunne møde sig selv lige der, hvor man er og ikke sammeligne sig med de andre eller dømme sig selv for sine begrænsninger er udfordring nr. 1., men når vi gør det, så finder vi en ro i os selv, som vi skal lede længe efter ude i den pulserende verden.

En en af vores største udfordringer i livet - for mange af os - er alle distraktionerne og forstyrrelserne, der forhindrer vores kreativitet i at leve, udfolde sig og blomstre.​

Vi kan træne os selv til at sidde og meditere på en hovedbanegård med larm, lyde og et mylder af mennesker om os, som kunne forstyrre, hvis vi vil tillade det... Hvor vi har vores opmærksomhed, er dér vores energi går hen. Så i de mindfulde øjeblikke, som vores undervisningstimer tilbyder, inviteres du ind til at finde indre ro og ikke mindst et selvværd, som tid er begravet i hverdagens gøremål og pligter,- samt en kropskontakt som er så længe savnet hos mange af os.

Det indre arbejde starter fra kroppen og med intention om at finde indre ro samt retning og fokus, kan yogaen - med sine rødder tusindvis af år tilbage - være et super redskab. I yogatimerne her bruger vi yogaens øvelser til at skabe mere helse i vores liv, vores krop og ikke mindst i vores sind. Og vi italesætter spiritualiteten her.

Jeg tør tale højt om spiritualitet - da jeg har gået vejen selv - da den unægtelig hænger sammen med yogaen i krop, sind & ånd-sammenhæng - treeninghed af krop, sind og ånd ."

"At forbinde både krop, sind og ånd er tilgangen til yoga hér.

​I vores yogalektioner med øvelserne italesætter vi  også nuet og mindfulness. Vi bruger masser af åndedræt og meditation til at connecte til os selv og vores flow og begynde at huske (genopdage), hvem vi er.

I forbindelsen med krop, sind og ånd (body/ mind/ soul), kan vi unægtelig få det bedste ud af livet og få rettet op på ubalancer i kroppen og i sindet. Vi kan via den guidede afspænding i slutningen af lektionen få fred i krop og få ro i sindets myldertanker, når vi tillader os selv bare at være til et øjeblik.

Min tilgang til yogaen er som skrevet spirituel og deles med min passion for yogaens øvelser og hvad den kan vække og tilføre os af velvære, sundhed og ikke mindst trivsel.

Så når man er til yoga i Hørning Huset, må man gerne sludre og føle fællesskabet i yogasalen før timens start blandt masser af lys, lamper, guldtapet og indtryk fra rummet. Det er et lidt anderledes yogasted, hvor passion for krop, spiritualitet og kærlighed bare skinner igennem. Vi har brugt år på at skabe et sted fuld af positive tilkendegivelser, hvor vi gerne vil dele dét, som vi har og dét som vi ved.

De elever, der kommer hér mærker, at hér er det vigtigt at føle sig velkommen og opleve velværen og blive mødt af ansigter, som vil en og som byder en ind fra hjertet. Man er en vigtig del af fællesskabet, atmosfæren og stedet, og afsættet til at få det bedre med sin krop starter dér. Namaste."

​SE Dance- & barre yogaholdene her

PRAKTISK INFO.:​

Yoga her er hovedsagligt for kvinder, men alle er selvfølgelig velkomne,- dog er der fokus på at finde vej hjem til kvindekroppen og få overskud igen via øvelser, meditation og undervisning.

Tit handler den manglende overskud hos os mennesker om manglende fokus, kropskontakt, vejrtrækning og selvindsigt. Det tager vi os af på yogaholdene her med fokus på mindfulness, styrke, smidighed, meditation samt kropskontrol. Vi træner balance og vi træner core.

Øvelserne på vores yogahold (maks 12 deltagere) er i den 'lettere' ende uden at man skal stå på hovedet eller skylle næse. Yogaholdet henvender sig til begyndere og let øvede deltagere samt dig, som bare trænger til mere fordybelse og forbindelse til din krop.

Alle er forskellige og alle træner yogaen præcis fra dér, man er.


Træningsformen, bevægelserne og styrketræningen i yogaen - Hatha, Yin og Power - er i en god kombination med både stående, siddende og liggende yogaøvelser. Du vil endvidere lære vejrtrækningsøvelser og der er altid en guidet afspænding/ meditation i slutningen af din yogatime.

Igennem alle øvelserne er der fokus på henholdsvis ryg, nakke, hjerte, baller, lår, hofter samt core, fleksibilitet og smidighed, så kroppen kan blive tonet, mens der arbejdes på at kunne mærke sig selv på flere planer. 

​- Yoga og afspænding med Bente finder du her

​Fællesskab

Om man danser eller dyrker yoga i Hørning Huset, kommer man ind i et skønt fællesskab. Man er med på et fast træningshold hver uge, som ikke kun er effektivt og givende, men foregår i smukke omgivelser med dygtige, engagerede undervisere, som selv har livserfaring og uddannelse.

Alle yogatimer er unikke og der kan være forskel fra uge til uge både i undervisningen og hvor man er som som deltager lige den dag - det kan være din vej ind i mere selvindsigt, velvære, sundhed, nydelse og ikke mindst fitness og ro i systemet.

Yogaholdene er kurser, som man booker sig ind på. Det er ikke klippekort og man er en fast deltager på holdet. Kan man ikke komme den ene dag er der mulighed for at bytte til en anden dag i ens kursusperiode.

Yoga Retreats

Villa Hørning er perlen i Spanien, hvor der arrangeres Yoga-retreats. Villa Hørning er beliggende i Malagas bjerge 700 m. over havets overflade i et fantastisk smukt og roligt landområde med udsigt til bjerge,- og kun 30 minutters kørsel til by (Malaga) og strand.

Hørning Yoga-retreats i villaen er intime, luksuøse med fokus på yoga, mindfulness, meditation og god mad/ drikke.

Program på vej med Dance yoga i marts 2023 i den skønne Villa Hørning. Skriv dig på listen om at få først besked på info@horningdans.dk 

​Følg Villa Hørning og Hørning Huset på instagram her - og du vil få fornemmelsen af det skønne sted, som danner rammen om de nye retreats, der afholdes i 2022.

Yoga & stadig Corona

Hoveddøren åbnes 5-7 minutter, før yoga starter. Man kan hænge overtøjet i garderoben på danseskolen på 1. sal. Husk at vi stadig skal vælge at holde afstand, både når vi sidder ned for at tage sko af og på og når vi bevæger os rundt i garderoben, på trappen og i gårdhaven. Ingen sko i yogasalen.

Man vælger selv, om man har sin egen yogamåtte samt et tæppe/ crops med. Man er også velkommen til at tage en pude og/ eller håndklæde med. 

Vi har også måtter og klodser, man kan bruge. 

Tag gerne noget vand med. Har man ikke en måtte, kan den købes på stedet. Hørning Huset forhandler lækkert yogaudstyr og tæpper fra kvalitetsmærket Manduka.

Når man ankommer til yoga, så er det vigtigt, at man er klædt om hjemmefra. Der er ingen regler om afstand, coronapas o.a. længere, men man finder stadig sprit ved hoveddøren, på bordene samt i garderoben, i salen, på toiletterne samt plakater med opfordringer til at holde afstand og anbefalinger om at huske at vaske, spritte hænder både før og efter lektionen. Vi ønsker et stadig et trygt miljø for alle.

Har du nogle spørgsmål, så kontakt mig endelig på info@horningdans.dk

//Annette Hørning

Udsigten fra Villa Hørning i Malagas bjerge, hvor der til marts 2023 kommer et Dance yoga retreat med Annette.​

Du er også velkommen til at kontakte os via e-mail:

info@horningdans.dk

Hørning Dans v/ Annette Hørning

CVR: 29712913

Rodosvej 15, 2300 København S.

Find os på Instagram Klik her for rutevejledning

Hørning Dans v/ Annette Hørning

Hørning Dans er en gammel og kendt danseskole på Amager for både børn og voksne. Der har været danseskole i huset siden 1925.