​ Danseundervisning for alle aldre

​  Dygtige danseundervisere

✓  Forældrene forkæles, mens børnene danser

fb-art

​Af Annette Hørning - danselærer og terapeut:

- STARQUALITY er et koncept, som jeg har implementeret på vores danseskole Hørning Dans, da jeg især gerne vil have fokus på dét, at være pige/ung kvinde i 2019. 

- STARQUALITY er "Danseundervisning og samtalemiddage"​ eksklusivt for dansepigerne, som allerede er tilmeldt et dansehold i sæson 2018/19 hos Hørning Dans.

Tit oplever jeg med pigerne i dansesalen, at de rigtig gerne vil snakke og fortælle. De har noget på hjertet og de rækker ud i tillid - men vi har bare ikke ordentlig tid på de 'almindelige' dansehold', hvor der er fokus på danseundervisning, mange elever, koordinering og tidsbegrænsning.

Som ung pige er der så mange valg og så mange ting, man skal tage stilling til og at gå til dans kan være en så fin måde at få kropskontakt til sig selv og selvtillid på. Nogle gange har man også brug for mere og at kunne spejle sig i andre på samme alder, der kan have de samme tanker og de samme udfordringer som en selv. Måske forstår veninderne det ikke og det kan være pinligt eller intimiderende at tale med mor og far om det, der rører sig i hjertet.  

Pigerne er et sted i livet, hvor de bevæger sig mellem barndommen og det nye liv som begyndende voksne og unge. Det kan være en svær tid og alder, og dét at komme ud af sin lykkelige, uskyldige barndomstid, hvor hormoner nu begynder at spire - kan give anledning til forvirring, frustration, ked-af-det-hed, apati og ikke mindst manglende selvværd og livsglæde. Det kan ske i momenter og det er noget, vi alle har haft inde over livet på et eller flere tidspunkter og tit kan genkende.

Dans - kropsbevidsthed - sammenhold - fællesskab og livskvalitet og ikke mindst samhørighed og dét at være pige, er et af fokusemnerne i STARQUALITY's samtalemiddage.

Nye datoer på vej for efteråret.

Jeg har nu startet danseaftener, hvor det mest handler om at lave et fællesskab (uden mor og far) sammen med de andre dansepiger, som man kan spejle sig i, og hvor vi skal spise hjemmelavet mad og have gode samtaler om, hvad der rører sig i deres liv af tanker og problemer som pige. Det vil være med emner for de forskellige aftener.

​Jeg ved af erfaring, at det kan hjælpe at være med i et fællesskab og en gruppe, hvor man - udover at hygge, grine og selvfølgelig danse - kan få lov til at være sig selv og ikke skal forestille sig at være en anden eller passe ind. Med vores dansehold som fællesnævner, har pigerne allerede noget at dele med de andre piger og grobund til at starte venskaber samt et godt fællesskab på.

Middagene er for dansepiger i alderen 10-12 og kan bookes HER. Der vil være flere datoer og man booker sig for et event af gangen. Man er velkomme til booke sig på flere af gangen og emnerne ses under de forskellige datoer.

Emner som disse (flere kommer til) vil blandt andet være på programmet:

  • at turde tro på sig selv - kan man det uden at være for meget?
  • at sætte grænser - gør man så ikke andre kede af det?
  • at anerkende sig selv - skal man virkelig elske sig selv?
  • at føle sig ensom - hvor er alle de andre henne?
  • at ændre krop - er det virkelig sådan det skal være?
  • at stræbe efter 12 taller - skal man virkelig det?
  • at blive et seksuelt væsen - hvor lærer man noget om noget? (den store gruppe 13-16 år fra januar kun)
  • at blive forelsket - er jeg den eneste der ikke har prøvet det? (den store gruppe 13-16 år fra januar kun)

Min baggrund for at lave STARQUALITY-dans og middage med dansepigerne er, at jeg - ud over at være danselærer - har læst psykoterapi i 4 år og er uddannet sexolog, samt har læst til mindfulness-instruktør. Jeg har bevæget mig meget indenfor emner som healing, kropsterapi, meditation og samtaler i gruppe og jeg har haft klienter i individuel samtaleterapi igennem flere år. Jeg tror på, at det nu er tid til at hjælpe og give de unge dansepiger, som kommer her i huset, en mulighed for at få indsigt i deres egne liv og følelser samt at skabe dette fællesskab, hvor venskaber og selverkendelse kan opstå - i en tid, hvor de går ind i livet som unge piger og kvinder. 

STARTQUALITY-middagene vil som nævnt være et frirum for dansepigerne - hvor man bare kan være sig selv - i en ellers stor verden/ et samfund, hvor man altid skal passe ind  og hvor der er så meget forvirring med så mange valgmuligheder, sociale medier og pres fra mange sider! Her kan man føle sig tryg - have det godt og føle sig set - uden alle de distraktioner, der kan være i ens liv hele tiden og uden at skulle være i de roller, man skal 'spille' og agere i hver dag. Her skal vi ikke forestille noget og vi har alle ret til at være her. Maksimum 8 deltagere pr hold.

At være sig selv og at turde - samt at anerkende, at man ikke altid ligner de andre - er nogle af temaerne.

Der vil være økologisk saft ad libitum samt te/ varm kakao / Café latte. Middagene består af hjemmelavet mad lavet af husets kok - kun af de bedste råvarer.​ 

Mødetid på de udvalgte søndage er kl. 16.30. Vi starter med danseundervisningen på ca. 45 min. hvor der også vil indgå afspænding i slutningen af danselektionen. Herefter er der middag og samtale, hygge og fællesskab. Vi afslutter kl. 19.00.

​​

Kontakt mig gerne, hvis du har nogle spørgsmål.

Hilsner fra

Annette Hørning

Hørning Dans

starquality.dk

hørningdans.dk

Betingelsen for at deltage på STARQUALITY-danseholdet er at man allerede er elev i dansesæson 2019/20.

Afdansningsballet 2020
26-02-2020
Alle familier har nu fået mails med invitation angående afdansningsballet. Her er de 'hyppigste spørgsmål' angående danseopvisningen og danseskolens store dag. Der deles en invitation ud på alle dansehold i uge 10.
Læs mere...
Dans for børn og voksne - forårsdans fra maj.
17-02-2020
Alle kan være med hos Hørning Dans. Det handler om at have det sjovt, om livskvalitet og om at lære at danse.
Læs mere...
SUMMER CAMP 11-15 år
16-02-2020
Masser af dans og sjov i sommerferien. Summer camp hos Hørning Dans er lidt anderledes end andre steder, da vi også har fokus på dét at være en pige med øvelser i at mærke selvværd og at føle fællesskabet med de andre piger, så man lærer at kunne stå i sig selv.
Læs mere...
Events og lukkedage
01-01-2020
Her finder du blandt andet ferier, events & afdansningsbal o.a.
Læs mere...
Voksendans - uden dansepartner
01-01-2019
Elsker du at danse, men mangler en partner? Det er ikke noget problem på vores danseskole. Vi har Ballroom Fitness tm. Dans for singler eller for dig, hvor partneren ikke vil danse - masser af motion og gang i kroppen.
Læs mere...

✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af mere end 3 anmeldelser på Google

Hørning Dans // Rodosvej 15, 2300 København S. // Telefon: 2216 2516 // E-mail: info@horningdans.dk

​Hørning Dans er en del af Hørning Huset - www.horninghuset.dk